Sportlövész Egyesület Sopronban

– A biztonság mindenek előtt!-

Az Anger réti Lőtér ad otthont az újjáéledt, nagy múlttal rendelkező Soproni Polgári Lövész Egyesületnek. A lövészet, sportlövészet nagy hagyományokra tekint vissza városunkban, már-már egybe forrt Sopron történelmével. A legkorábbi feljegyzések az 1400-as évekből származnak akkoriban a lövészek a város védelmét, biztonságát voltak hivatottak garantálni majd az évszázadok folyamán úri sporttá és végül egy mindenki számára elérhető szabadidős technikai sporttá alakult. Ezért is tartjuk fontosnak, hogy a tehetséges sportolók, illetve a sport iránt érdeklődők biztonságos, jó körülmények között tudjanak megismerkedni a lövészettel, edzeni és felkészülni a versenyekre.

Légfegyveres szakosztály

Statikus
szakosztály

Koronglövő szakosztály

Dinamikus szakosztály

Jelenleg Légfegyveres, Statikus, Dinamikus, valamint Koronglövő szakosztályok működnek családias légkörben, egy olyan lőtéren, amely a nyugati országrészben egyedülállónak számít.

Sportlövészet Sopronban

Az 1937-ben épült patinás lőtérkomplexum Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának tulajdonában van, amit egyesületünk a Sopron Holding Vagyonkezelő Zrt.-től bérel. Az egyesület jelenlegi vezetőségének legfőbb célja között szerepel a regionális sportlövészet népszerűsítése és eredményes versenyzők nevelése. A versenysport mellett fontosnak találjuk, hogy a lövészet iránt érdeklődő hobbi-lövőknek is tartalmas, élményekben gazdag kikapcsolódást biztosítsunk. Egyesületünk szakosztályaiban mindenki megtalálhatja a magának leginkább megfelelő fegyvernemet. A lőtéren többéves, esetenként évtizedes tapasztalattal rendelkező lövészetvezetők felügyeletével történik a lövészet, akik folyamatosan felügyelik a lövőket és szakmai tanácsokkal látják el őket. Szakképzett lövészoktatóink segítséget nyújtanak a biztonságos fegyverkezelés elsajátításában, a helyes lövészeti technikák elmélyítésében és a versenyfelkészítésben egyaránt!

Sportlövészet szakosztályok

Sportlövészeti szakosztályaink lehetőséget biztosítanak arra, hogy fiatalok, és az idősebb korosztály is egyaránt megtalálja a számára megfelelő lövészeti elfoglaltságot. A Légfegyveres szakosztály a felnőttek mellett elsősorban a fiatalok képzésére összpontosít, az edzések alkalmával a fiatalok légpisztoly és légpuska versenyszámokban egyaránt kipróbálhatják magukat, az egyesület által biztosított eszközökkel. Közös cél a diákolimpia, és az utánpótlás biztosítása a sportlövészet komplexebb szakosztályai számára. A Statikus szakosztályban a sportoló önmagával verseng a legkiegyensúlyozottabb teljesítmény elérése érdekében. Ez a szakosztály magába foglal mindent, amit a lőállásban tudni és lőni lehet. Az agyaggalamb lövészet szerelmeseinek a Koronglövő szakosztály nyújtja a koronglövészet különböző válfajait, izgalmas környezetben. A Dinamikus szakosztály a sportlövészet azon ágait foglalja magában, amelyekben nem pusztán a lőállásból történő lövés a cél. A statikus lövészet itt kiegészül mozgással, fegyvertokból elővétellel, kézváltásokkal, tárcserékkel stb. Olykor fizikai terheléssel, vagy akár egyszerre több fegyverrel való munkát is rejt ez a lövészeti szakosztály.

Tartozz közénk te is!
SPLE csapata

Alapszabály

Általános Szerződési Feltételek

Működési szabályzat

Lőtérszabályzat