Dinamikus szakosztály

A sportlövészeten belül azokat a szakágakat, amelyeknek nagyobb a mozgásigényük és nem kifejezetten lőállásból gyakorolják átfogóan dinamikus lövészetnek nevezzük. Az alapja a statikus lövészet, amely kiegészül mozgással, fegyvertokból elővétellel, tárcserékkel, kézváltásokkal, esetenként fizikai terheléssel vagy akár egyszere több fegyverrel való munkával.
,,Ez a sportág több, mint komplex. Elengedhetetlen a kiváló alap elsajátítása, hiszen arra épül minden. Nagyon komoly szerepe van a lövészoktatónak, ha dinamikus lövészetről beszélünk, hiszen a baleset előfordulásának lehetősége sokkal erőteljesebben jelen van, mint a statikus lövészetben. A lövő megfelelő technikai, fizikai és mentális állapota nélkülözhetetlen, éppen ezért a rengeteg szárazgyakorlás és a mentális tréning az edzéseink részét képezi. Nem csak jól érezzük magunkat -mert egyébként rendkívül szórakoztató sportágról beszélünk-, hanem tanulunk és folyamatosan fejlődünk – együtt.”
Azon sportlövők, akik az egyesületben elsajátították a lőtérbiztonsági szabályokat és a biztonságos fegyverkezelés alapjait lehetőséget kapnak, hogy eleinte privát, majd csoportos foglalkozásokon keresztül megismerjék a dinamikus lövészet világát.
A szakosztályba történő felvétel egyéni elbírálás alapján történik a sportág speciális szaktudást igénylő mivoltából adódóan. A rendszeres edzések alkalmával az Egyesület tagjai megismerkedhetnek a rapid shooting, steel challange, gyorspont, ipsc, idpa, valamint a rendkívül komplex gyorskombinált szakággal.

Edzés időpontok
Hétfő 16:00-20:00 – kezdő és privát edzések
Szerda 17:00-19:00 – haladó

A szakosztály vezetője:
Kovács Balázs – lövészoktató
+3620/4410-150

lövész egyesület dinamikus szakosztály

Alapszabály

Általános Szerződési Feltételek

Működési szabályzat

Lőtérszabályzat